Newsletter
Email:

Një detaj nga jeta e Adem Demaçit

Dilaver Goxhaj: Një detaj nga jeta e Adem Demaçit   Duke marrë spunto nga libri “Adem Demaçi-biografi” (f.114-115)   Pas tri javë negociatash, 31 tetor - 21 nëntor 1995,
image
Duke marrë spunto nga libri “Adem Demaçi-biografi” (f.114-115)

Latest News

Një foto jo thjesht përtej uniformës

image
Një foto jo thjesht përtej uniformës   Sot një fotografi e tillë nuk mund të konceptohet nga brezat e pas viteve 90-të. Një e tillë, edhe ...
Full story

NGA VJEN TRISHTIMI

image
   NGA  VJEN  TRISHTIMI                                                                    tregim                                                                                       Vajza del në dritare, me agor të bukur hepon trupin në ajër, ndërkoh flokët i bëjnë lëvizje, flokët ...
Full story

Urat kanë lindur nga nevoja për ti bashkuar brigjet

image
  1. Si në të gjithë botën,urat kanë  një mision të veçantë dhe kanë lindur nga nevoja për ti bashkuar brigjet. Një urë është ndërtuar  me një ...
Full story
image

JA SI U VRANË NGA KOMUNISTËT TRE LUFTËTARËTË LUFTËS SË 31 KORRIKUT 1943

LAVDI DHE NDER PËR JETË LUFTËTARËVE DHE DËSHMORËVE TË LUFTËS MADHËSHTORE TË MATIT KUNDËR PUSHTUESVE FASHISTË 1943(JA SI U VRANË NGA KOMUNISTËT TRE LUFTËTARËTË LUFTËS ...
Full story
image

Poezi nga "Livadhet e dashurisë"

Poezi nga "Livadhet e dashurisë"  * Nga  Përparim   Hysi 1.Dashuroj Si diçka të pastër e të papërlyerJu kujtoj unë ju! Po në zemër, thellë-thellëAh, seç ndjej! Bubu! Jeta nuk ...
Full story
image

VALLËZIM

VALLËZIM QAZIM D.SHEHU   Vallëzojnë gjethet në freski, Bari  gjithë hijeshi, Drejt orëve të shkurtra, Minutat.     Një valle hedh dora , Për tek dora, Syri vallëzon brenda syrit, Toka në orbitë Vallëzon me yjet… E gjithë ...
Full story
image

Fe, politikë dhe shtet

Fe, politikë dhe shtet   Astrit Lulushi   Ç’është feja? Fjala vjen nga një latinishte "fide”, me kuptim të mirëfilltë, në shqip “besë” - besëlidhje e njeriut me Zotin. ...
Full story
image

Poezia në mjedisin kryq-kulturor të Ballkanit

Poezia në mjedisin kryq-kulturor të Ballkanit Dr Fatmir Terziu Abstrakt   Fusha e krijimtarisë ballkanike, sidomos asaj krijuese letrare, poetike, si të gjitha zonat e përpjekjeve shkencore të njeriut, ...
Full story
image

Për kë po vriten shqiptarët e Maqedonisë

      Sa herë që afrohen fushatat zgjedhore në partitë e shqiptarëve të Maqedonisë, marrim njoftime grindjesh, sherresh e vrasjesh. 1)Më 9 maj të 2015 Kumanova u gdhi ...
Full story
image

Nderim Prof. Arshi Pipës

NJOFTIM Të Hënën, me 27 Korrik 2015,ne Oren 6 P.M, dita e lindjes e Prof. Arshi Pipës,(27 Korrik 1920) Federata Pan-Shqiptare e Amerikës”VATRA” do të nderojë ...
Full story
image

Merre me vete mallin tim

  (Duke lexuar vëllimin e ri poetik të poetit  Sokol Demaku”Magjia e Zemrës’, botim i revistës “Dituria”, Boros , Suedi)   Shkruar nga Viron Kona   “Mund të shkëputësh një ...
Full story
image

Promovimi dhe vrasja e këngës

      Hazir Mehmeti, Besnik                         Promovimi dhe vrasja e këngës     Vapë. Uji na pihej kthesave gjarpëruese të rrugës drejtë Shalës, një krahinë malore shqiptare e ...
Full story
image

SYTHAVE U BLE SANDALE PËR T'UA GJELBËRUAR ECJEN...

Këtë varg metaforik e përzgjodha, midis shumë "binjakeve" të tjerave, nga libri me poezi "Jeshile" të Luan Xhulit. E vendosa, qëllimisht, si titull të këtij ...
Full story
image

Kur librin e shkruan zemra

  (Duke lexuar librin: “Ju dua më shumë se veten”  të shkrimtarit Viron Kona)   Shkruar nga Bashkim Saliasi     Kur mbarova së lexuari librin më të ri të shkrimtarit ...
Full story
image

E VËRTETA E “ DYSHTETËSISË NË” GREQI

                                                                                    NGA  KRISTO  ZHARKALLIU Fillimisht dua të falenderoj nga zëmra zonjën e panjohur Armela Hysi e cila me shkrimin e saj-kritikë ndaj meje- më informoi ...
Full story
image

KË DËGJOJ

MARINA  C V E T A J E V A                                       1892 - 1941                                                                                       Marina Tsvetaeva (? Portugalisht: Марина Ивановна Цветаева Dëgjoni, transliterim Anglo Tsvetaeva, Moska, ...
Full story
image

Shembja e një përmendoreje të absurdit

Nga Fatmir Minguli         I shkruar në 102 faqe romani më i ri “ Monstra” i shkrimtarit  Steven Harri , jep një tabllo tronditëse të një ...
Full story
image

Zonjën Vdekje do ta marr për Grua

  (Shtegëtime)   Eca nëpër zjarr. Akull. Dhe, Dimër Rrugë e gjatë, Ende nuk dola në Pranverë. Edhe pse, Dy netë fjeta me Zonjën Vjeshtë Dita, përsëri si qen më ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: MUZIKA TALLAVA?
A DUHET VEMENDJE ARTISTIKE PROFESIONALE?
Currently active users: 73
Guests: 72
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1