Newsletter
Email:

Romani “Loja e mëkatit” i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj sot pranë lexuesit

    Romani “Loja e mëkatit” i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj sot pranë lexuesit      Në këto ditë të nxehta vere, Shtëpia Botuese Nacional i dhuroi lexuesit botimin më të
image
Vilhelme Vrana Haxhiraj

Latest News

LOPA E QYTETIT PËLLET PËR VIÇIN E PALËPI

image
KALOSH ÇELIKU     (Poeti rebel në autobusin urban e kërkon “hajdutin e ndershëm”)   Moti kohë nuk më kishin vjedhur hajnat Te Ura e Gurit. Në tren. Autobusin urban. Shkaku, se: E ...
Full story

Ç’ËSHTË “GJIRI I LALZIT”?

image
Ç’ËSHTË   “GJIRI I LALZIT”?                                                                                                     NGA  KRISTO  ZHARKALLIU             Vazhdimisht dëgjojmë dhe lexojmë akuza të ndërsjellta të politiklanëve shqiptarë për “korrupsion”, për drogë, për prostitucion ...
Full story

POEZI ME SHTRIRJE TË GJËRË IDEO-ARTISTIKE

image
Vështrim libri Nga: Tahir Bezhani POEZI ME SHTRIRJE TË GJËRË  IDEO-ARTISTIKE  (Idriz Berisha: “Udhëtim mes dy drinash”, poezi, botoi “Vorea Ujko” Klinë-2014) Këto ditë  korriku me vapë, me temperaturë ...
Full story
image

Albania: the best-kept secret in the Mediterranean?

Caroline Shearing steps back in time on a day trip to Albania, and finds a warm welcome, sublime seafood and Butrint, one of Europe's most ...
Full story
image

Dikursi i kapërcimeve metafizike në simbolikën e dashurisë

Dikursi i kapërcimeve metafizike në simbolikën e dashurisë Dr Fatmir Terziu “Gjërat më janë kaq të përkohshme udhëtimet në zemër të planetit, galaktika të reja, eksploroj.. pasuria ime gjithashtu... me dashurinë ...
Full story
image

A do të ketë më Milianov?

A do të ketë më Milianov? (Poetit Milianov Kallupi, në vend të një tufe lulesh mbi prehjen e tij...)  Nga Fatmir Terziu   Çka janë Hajket, flurudha, gërma apo fjalë? Ndoshta ...
Full story
image

Kush tha që do ishte perfekt : Bashkimi Europian ashtu siç duhet parë!

  Bashkimi Evropian është një eksperiment  prototip në historikun e qeverisjeve . Nuk ka asnjë shembull tjetër në kohët moderne për një përpjekjeje kaq intensive për ...
Full story
image

Eksplorimi i arsimit plotësues: Kufijtë, teoritë dhe metodat.

Eksplorimi i arsimit plotësues: Kufijtë, teoritë dhe metodat. Dr Fatmir Terziu   Abstrakt   Njohuritë ekzistuese të arsimit plotësues, që është edukimi i organizuar dhe i drejtuar nga politika, besime ...
Full story

NGA VJEN TRISHTIMI

   NGA  VJEN  TRISHTIMI                                                                    tregim                                                                                       Vajza del në dritare, me agor të bukur hepon trupin në ajër, ndërkoh flokët i bëjnë lëvizje, flokët ...
Full story

Urat kanë lindur nga nevoja për ti bashkuar brigjet

  1. Si në të gjithë botën,urat kanë  një mision të veçantë dhe kanë lindur nga nevoja për ti bashkuar brigjet. Një urë është ndërtuar  me një ...
Full story

Poezi nga "Livadhet e dashurisë"

Poezi nga "Livadhet e dashurisë"  * Nga  Përparim   Hysi 1.Dashuroj Si diçka të pastër e të papërlyerJu kujtoj unë ju! Po në zemër, thellë-thellëAh, seç ndjej! Bubu! Jeta nuk ...
Full story
image

VALLËZIM

VALLËZIM QAZIM D.SHEHU   Vallëzojnë gjethet në freski, Bari  gjithë hijeshi, Drejt orëve të shkurtra, Minutat.     Një valle hedh dora , Për tek dora, Syri vallëzon brenda syrit, Toka në orbitë Vallëzon me yjet… E gjithë ...
Full story
image

Fe, politikë dhe shtet

Fe, politikë dhe shtet   Astrit Lulushi   Ç’është feja? Fjala vjen nga një latinishte "fide”, me kuptim të mirëfilltë, në shqip “besë” - besëlidhje e njeriut me Zotin. ...
Full story
image

Poezia në mjedisin kryq-kulturor të Ballkanit

Poezia në mjedisin kryq-kulturor të Ballkanit Dr Fatmir Terziu Abstrakt   Fusha e krijimtarisë ballkanike, sidomos asaj krijuese letrare, poetike, si të gjitha zonat e përpjekjeve shkencore të njeriut, ...
Full story

Për kë po vriten shqiptarët e Maqedonisë

      Sa herë që afrohen fushatat zgjedhore në partitë e shqiptarëve të Maqedonisë, marrim njoftime grindjesh, sherresh e vrasjesh. 1)Më 9 maj të 2015 Kumanova u gdhi ...
Full story
image

Merre me vete mallin tim

  (Duke lexuar vëllimin e ri poetik të poetit  Sokol Demaku”Magjia e Zemrës’, botim i revistës “Dituria”, Boros , Suedi)   Shkruar nga Viron Kona   “Mund të shkëputësh një ...
Full story

E VËRTETA E “ DYSHTETËSISË NË” GREQI

                                                                                    NGA  KRISTO  ZHARKALLIU Fillimisht dua të falenderoj nga zëmra zonjën e panjohur Armela Hysi e cila me shkrimin e saj-kritikë ndaj meje- më informoi ...
Full story
image

KË DËGJOJ

MARINA  C V E T A J E V A                                       1892 - 1941                                                                                       Marina Tsvetaeva (? Portugalisht: Марина Ивановна Цветаева Dëgjoni, transliterim Anglo Tsvetaeva, Moska, ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: MUZIKA TALLAVA?
A DUHET VEMENDJE ARTISTIKE PROFESIONALE?
Currently active users: 26
Guests: 25
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1