Newsletter
Email:

Inspirimet jetësore të shkrimtarit Shpendi Topollaj në një vëllim me tregime dhe novela të zgjedhura.

NGA FATMIR MINGULI   ( Shënime për librin “Ahu në mes të pyllit” të Shpendi Topollaj, botim i shtëpisë botuese 2Mprinting Durrës,korrik 2015)      Vëllimi me tregime
image
“Ahu në mes të pyllit”

Latest News

Pikture me vaj

image
Pikturë në vaj   Rëndojnë qepallat  e kohës lulevyshkur Pemët mbështetin  kokën mbi degëzat e tyre, ëndërrojnë sikur vallzojnë  pyllit të gjelbër atje, ku ballua e radhës kërcehet me lirë e me fyell.   Nata sy cigani,-të mëdhenj sa një legjendë Kujdes i dashur kur pikturon  sy –yje  njerëzore Thonë se Hëna ...
Full story

Thjeshtim

image
ThjeshtimAstrit LulushiPse i ndërlikon gjërat, kur thjeshtësia nënkupton qartësi, bukuri, pastërti? Ata që nuk e kanë këtë aftësi sugjerojnë se thjeshtimi është deficit nuancash; e ...
Full story

Romani “Loja e mëkatit” i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj sot pranë lexuesit

image
    Romani “Loja e mëkatit” i shkrimtares Vilhelme Vrana Haxhiraj sot pranë lexuesit      Në këto ditë të nxehta vere, Shtëpia Botuese Nacional i dhuroi lexuesit botimin më të ...
Full story
image

FALEMINDERIT DASHURI

ZYBA HYSA: POEZI KORRIKU “DASHURIA ËSHTË VETË ZOTI... URREJTJA SATANAI” FALEMINDERIT DASHURI Faleminderit dritë - magji, Që shpirtin tim ke zgjedhur për truall, Për të ngritur kështjellën tënde pa ...
Full story
image

KUR NE TË DY NDJEHEMI PERËNDI

        (Erotikë rinore)   Kur jam me ty,  s’kam nevojë për dritë, më ndriçon vetëm vështrimi yt qiellor. Kur jam me ty,  s’dua ngrohtësi të dytë, më jep lëkura jote  rrezatim engjëllor.    Kur jam me ty,  nuk ...
Full story
image

SHERIF BALI, TITANI I LIRIKËS SHQIPTARE

  Nga mesi i viteve 60-të të shekullit të kaluar (saktësisht në dhjetor ‘64, kur ishte në klasën e tetë) u ngrit mbi skenën letrare  shqiptare ...
Full story
image

Në foto me Veton Breznica, në bazën ajrore Syerston...

Në foto me Veton Breznica, në bazën ajrore Syerston, me pilotin e parë kosovar të shkolluar në Forcën Ajrore Mbretërore të Britanisë së ...
Full story
image

GJAKOVA SI KASHTA E KUMTRIT

Ramiz LUSHAJ GJAKOVA SI KASHTA E KUMTRIT Gjakovë, Netëve nga qafat e kufinit ti shoh kullat me drita Më ngjan si Kashta e Kumtrit. Ne - Gjakovë ...
Full story
image

SI E SHOH SOT SEJFULLA MALËSHOVËN

Nga Luan Çipi     E kam shijuar poetin Sejfulla Malëshova, duke e ndjekur në peripecitë e jetës së tij, që më është dukur aq interesante, e ...
Full story
image

NGA POEZIA E INDIANËVE TE AMERIKES

NGA POEZIA E INDIANËVE TE AMERIKES ___________________________________________   Ç’ËSHTË MIRË MBAJE SHTRËNGUAR FORT ___________________________________         A E DINI SE PEMËT FLASIN ?      Po flasin. Flasin me njera-tjetrën, dhe flasin për ty, nëse ...
Full story
image

ARGATËT E KAZMAVE E TË GRADIAÇELAVE

Ramiz LUSHAJ ARGATËT E KAZMAVE E TË GRADIAÇELAVE Në Plavë-Guci:Toka e kullota, në bjeshkë e vrri,Jepeshin me argati. Masa e tokës dhe e punësMatej me argati. Argatët e Uraleve ...
Full story
image

"Vorba" prej balte?!!!

                       Tregim Nga   Përparim   Hysi Me timeshoqe kisha dalë nga tregu "Çam". Çfarë s'të sheh syri ...
Full story
image

JAM GJAKU I NËNËS ZEZAKE

Vullnet Mato   JAM GJAKU I NËNËS ZEZAKE   Së fundmi u vërtetua katërcipërisht në shkencë, se ne njerëzit jemi pjella të nënës së zezë, jemi bij gjenetik të një Eve afrikane, përhapur nga shekujt në ...
Full story
image

SI PLORI I PARMENDËS

SI PLORI I PARMENDËS I thashë një ditë penës, kur mbi letër po shkruaja vargjet, uroj të bëhesh si plori i parmendës.. unë faraxhi të ndjek brazdë pas brazde. Fortësinë e ...
Full story
image

S H O Q J A

.tregim.   Plaka Fanie, nëna e dëshmorit të Brigadës së Parë Sulmuese, zbriti me kujdes shkallët e pallatit duke i numëruar ato një nga një. Ishte ...
Full story
image

Endrra e pazbërthyeshme.

Planete ka plot ,imagjinarë dhe realë. Nuk di ku të jetoj,kështu që detyrohem të hyj-dal mes tyre.Është njësoj si të marrësh pjesë në tragjedi duke ...
Full story
image

Lëri të shajnë Arben

Ilir Levonja   Lëri të shajnë Arben   1)Lëri të shajnë Arben. Lëri të akuzojnë. Mos u mbro me deklarata heronjsh, të tilla si, ''shlyva dënimin për fajin e ...
Full story
image

Leter pa zarf Myftiut te Pukes

                Leter  pa zarf   Myftiut te Pukes         I pernderuar Myfti ,        Nuk njihemi  fizikisht ...
Full story
Log in

Featured author
Poll: MUZIKA TALLAVA?
A DUHET VEMENDJE ARTISTIKE PROFESIONALE?
Currently active users: 74
Guests: 73
Users: 1
Users that are online: admin
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1